Genele – De ce avem nevoie de ele și care este rolul lor?

Delia Pricope

Un simbol al frumuseţii

Gene… naturale, false, fir cu fir, date cu mascara super-mega-hiper-volum… Ai remarcat şi tu că frumuseţea pune accent pe ochi: culoare, formă şi gene. Acestea din urmă reprezintă o caracteristică foarte atrăgătoare la femeile cu o privire de căprioară. Genele lungi şi dese (în parametri naturali) sunt extrem de atrăgătoare şi la bărbaţi, deşi ei sunt mai puţin interesaţi de acest aspect când vine vorba de ei înşişi. Să nu mai vorbim de copilaşi, cu ochii lor mari şi inocenţi, accesorizaţi de mama natură cu o pereche zdravănă de gene… dacă sunt norocoşi.

Iar apoi mai sunt oameni ca mine, poate şi ca tine, mai puţini norocoşi şi înzestraţi cu câteva fire de abia se văd. Dar la ce sunt bune genele de fapt? Le avem doar de dragul de a da din ele? 

Ei bine, genele sunt acolo cu rolul de protecţie al ochilor. Acum probabil te întrebi de ce anume îţi pot proteja ţie ochii un rând de fire de păr orientate în sus care oricum în mod ironic nu te protejează de ele înseşi când îţi intră în ochi. Păi te protejează de chestii mai puţin evidente, cum ar fi particulele de praf din aer (imagine vizuală: o cămilă fericită în deşert, nu îi intră tot nisipul în ochi când bate vântul, că are gene lungi frumoase).

De asemenea, genele sunt făcute să reţină departe de ochi umezeala de la transpiraţie sau apa din timpul ploii. Acesta e şi motivul pentru care sunt orientate aşa. Pe lângă asta, fac echipă cu sprâncenele şi fruntea, ca să ne protejeze ochii de razele soarelui. Bineînţeles, acesta e un mic, mic ajutor şi nu trebuie să neglijăm faptul că pentru și mai multă protecție este recomandată folosirea ochelarilor de soare cu protecţie UV.

În altă ordine de idei, dacă genele au grijă de noi şi noi trebuie să avem grijă de ele. În cazul celor naturale, o simplă spălare pe întreaga faţă e suficientă, dar în cazul în care mama natură nu te-a înzestrat cu o pereche frumoasă de gene și ai vrut să ai o privire mai pătrunzătoare cu ajutorul Mascarei, nu uita că este foarte important ca demachierea să fie făcută corect şi complet. În cazul genelor false, acestea se spală şi ele. Nu-ţi fie frică că îţi vei pierde vreo geană, ci ai grijă să eviți infecţiile oculare. Genele false trebuie îngrijite cu grijă, periate corect şi spălate cu apă. Poţi folosi şi produse ca apa micelară sau spumă de curăţare a feţei, important e ca acestea să nu fie concepute pe bază de ulei. 🙂

*wink*

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+